mama

Een baby & het huishouden

Lieve lezers,

Een baby en het huishouden . Hoe doe je dat?  Je kunt moeilijk de afwas dagen laten staan en de was in de wasmand laten zitten.   Iedereen vind denk ik wel zijn eigen weg hierin , maar ik wilde graag mijn ervaring met jullie delen.

De eerste weken sliep Omar echt super veel. Ik had mega veel tijd om het huishouden te doen. Ik kreeg alles makkelijk gedaan in die uurtjes die hij sliep.  Maar sinds Omar 2 maanden is , slaapt hij overdag minder goed.  Hij wilt vaker wakker blijven, knuffelen en spelen ( wat ik natuurlijk helemaal niet erg vind) . Soms wilt hij  de hele tijd opgetild worden.   Maar je moet wel wat gaan verzinnen om toch het huishouden gedaan te krijgen.

Dus hier een paar kleine tips die misschien ook wel bij jou kunnen helpen ♥

 

  • Aller eerst ,maak heel veel gebruik van de uurtjes dat hij slaapt.  Het is soms ook lekker om helemaal niks te doen in die tijd. En dat doe ik ook .  Maar het is ook dé mogelijkheid om het huishouden te doen.  Als je baby s’nachts goed slaapt , kun je ook s’avonds iets doen .  Als je een beetje een nachtmens bent haha. En niet te vroeg op hoeft .
  •  Leg het boxkleed in de buurt van waar jij bezig bent. Als ik bijvoorbeeld in de keuken bezig ben dan leg ik hem dichtbij de keuken waardoor hij mij kan zien. Ik merk namelijk dat als Omar mijn stem hoort en mij kan zien, hij wel rustig word.
  • De draagdoek
    Jaaaa daar komt ie weer . Soms wilt hij niet op het boxkleed liggen , en is dat niet dichtbij genoeg.  Hij wilt écht écht bij mama zijn. Dan is de draagdoek de oplossing. Handen vrij en baby lekker dichtbij mama.
  • Maxi cosi
    De maxi cosi is natuurlijk niet goed om lang in te zitten. Maar als je ff een klein klusje te doen hebt en je zet hem even in de maxi cosi , kan dit helpen. Niet altijd.  Het is trouwens ook handig als je gaat eten . Als je geen babystoel hebt.  Dan zit hij toch soort van bij je aan tafel.

Deze dingetjes helpen mij om het huishouden toch gedaan te krijgen. Maar ook hierbij,  niet altijd. Soms laat je het huishouden gewoon even voor wat het is .  Dan komt het wel op een ander moment.  Omar gaat natuurlijk altijd voor.

Hoe doen jullie het huishouden combineren? Misschien ook nog goede tips? Laat het mij weten in de reacties ♥

Liefs,
Ummi Omar

Advertenties

2 gedachten over “Een baby & het huishouden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s