baby·mama·Opvoeding

Omgaan met een ”sprongetje”

Lieve lezers,

Een sprongetje? Wat is dit?  Hier had ik echt nog nooit van gehoord.  Totdat ik het voorbij hoorde komen in een video van een jonge mama.  Ze sprak over het ”sprongetje” .  En zij benoemde ook het boek van ” Oei , ik groei!”.   Dus ik ging een beetje rondneuzen op deze website en ik herkende toch wel een aantal situaties.  Maar ik ben wel van mening dat iedere baby anders is en dus anders reageert . Misschien merkt iemand  wel helemaal niks anders bij de baby.  Maar ik deel graag mijn ervaring met deze ” sprongetjes”

Omar is een hele lieve baby.  Ik heb dit al een beetje verteld in de update,  maar hij doet het echt zo goed. Hij slaapt door, drinkt voldoende en huilt eigenlijk alleen als hij honger heeft of een schone luier aan moet.   Juist daardoor merkt het mij dan ook op als dit niet zo is.   Rond een week of 8 was dit zo.   Hij had een schone luier gekregen , voldoende gedronken , geknuffeld en gespeeld en toch wilde hij maar niet slapen.  Ook was hij een beetje huilerig.  Hij wilde eigenlijk de hele tijd dichtbij mij zijn . Opgetild worden. Dat vond hij fijn .  Dus deed ik hem in de draagdoek . En ja hoor, dat hielp.
Ik ging dus op internet een beetje zoeken naar wat dit kon zijn , en toen kwam ik dus bij  een  ” sprongetje” of te wel een soort groeispurt .

Even een kleine uitleg ; ”  Een sprong is een plotselinge verandering in de mentale ontwikkeling van een baby. Die gepaard gaat met de drie H’s: Huilerigheid, Hangerigheid en Humeurigheid. Sprongen kondigen een vooruitgang aan. De in totaal tien sprongen komen bij alle gezonde kinderen op ongeveer dezelfde leeftijd voor”  Komt van oeiikgroei.nl

Ik herkende  Omar dus  hierin. En kon me ook goed voorstellen dat een baby daar best wat last van kan hebben.  Wat ik deed?   Wat ik eigenlijk altijd doe als Omar huilt , hem dichtbij me houden. Dan maar even niet iets voor mezelf doen , maar gewoon lekker met hem bezig zijn.  Heel erg handig hierbij is natuurlijk de draagdoek.  Lekker dichtbij mama.  Hij is dan bijna altijd rustig en valt zelfs in slaap.

Wat ik me afvraag,  is of dat een sprongetje altijd waar te nemen is bij je kindje.  Hebben jullie er ervaring mee? Hoe gaan jullie er mee om ?   Laat het me weten in de reacties. ♥

Liefs, Ummi Omar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s