baby·mama

Mama update | 10 weekjes met Omar

Lieve lezers,

In deze blog  wil ik het gewoon even hebben over het “mama zijn ” van de afgelopen weken .  De weken zijn echt voorbij gevlogen.  En wat geniet ik van het mama zijn. Alhamdoulilah.

Aller eerst over mijn kleine Omar.  Hij is een hele lieve makkelijke baby alhamoulilah. Hij huilt echt alleen als er iets is , dus bij een vieze luier of als hij honger heeft etc. Ik begin ook al een beetje de huiltjes van elkaar te onderscheiden haha. Hij drinkt sinds kort dus ook zonder tepelhoedje , waar ik suuuper blij mee ben alhamdoulilah.  Ennnnn sinds kort slaapt hij door!  Dat had ik echt nooit verwacht . Ik had hem ’s avonds ( rond een uur of 11 /12 ) in zijn bedje gelegd en verwachte eigenlijk dat hij rond 3 weer zou komen, maar dat was niet zo . Pas rond een uur of 6 werd hij wakker.  Ik zat echt even van ” sliep hij nou echt door? ” .  Ik twijfelde ook even of hij dan wel voldoende voeding binnen krijgt , als hij geen nachtvoeding neemt. Maar alhamdoulilah, hij groeit goed dus het zal dan wel goed zijn in shaa Allah.

De eerste weken waren voor mij iets vermoeiender dan nu.  Doordat hij ’s nachts natuurlijk ook kwam voor voeding was ik overdag meer moe . Het was daarnaast wennen om  voor een baby’tje te zorgen én het huishouden te doen.  Maar op gegeven moment komt er een soort van dagpatroon. Ik kreeg door wat handig was op als eerst te doen  en andere taken wat later. Het was even kijken wat voor mij handig was. En sinds dat Omar doorslaapt ben ik ook veeeel minder moe. En dat scheelt ook enorm , je heb veel meer energie om dingen te doen in huis.

En dan heb je natuurlijk het eerste lachje!  Wat is dat mooi,  als hij naar me lacht word ik zoo gelukkig. Alhamdouililah. De eerste weken  dacht ik ook dat hij soort van lachte. Maar nu weet ik wat echt lachen is. Zooooo lief. Echt een brede lach , waarbij ook zijn oogjes echt mee gaan. Wat is dat prachtig!  Alhamdoulilah.

Ik ben ook al aantal keren met hem weg geweest. Op bezoek , en logeren samen met hem bij opa en oma. Dit gaat heel goed . Alleeeeen, slaapt hij niet goed bij andere thuis. Hij word zoo snel weer wakker!   Maar wie weet, is dat gewoon even wennen.

En wat ook heerlijk is , is samen wandelen. Hij vind het heerlijk om even buiten te zijn. In de wagen valt hij heerlijk in slaap. En dan vaak tot dat we thuis zijn en dan pas word hij weer wakker.  Maar soms blijft hij gewoon lekker wakker en kijkt hij om zich heen. Die bomen , die kleuren. Wat interessant allemaal ( denk ik ) .  En ik vind het ook heerlijk om even een ommetje te lopen met hem.

Ik geniet zo van hem.  Samen wakker worden, knuffelen  en dan hem voeden.  Daarna lekker in bad  en zoo gaat de dag maar verder. Heerlijk.  Hij maakt me zo vrolijk.  Die 10 weken zijn voorbij gevlogen. Kleertjes worden te klein en dan denk ik , groei niet zo hard! Blijf maar lekker klein.  Een geschenk om hem te mogen hebben , een geschenk van Allah.

Dit was even kort een update , hoe het met ons gaat . Ik heb lang niet alles verteld , maar even een kort stukje geschreven.
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

Liefs,
Ummi Omar

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s