baby·mama·Uncategorized

Wat zat er in mijn vluchttas ?

Lieve lezers ♥,

De vluchttas, die stond bij mij nog niet helemaal klaar. Ik dacht nog wel genoeg tijd te hebben om die klaar te maken. Verkeerd gedacht!  Want met 37 weken kwam Omar al.
Dus een tip, zet hem op tijd klaar.  Natuurlijk is het echt geen ramp als je hem nog niet klaar hebt staan , maar het is toch handig. Door haast kan je natuurlijk wat vergeten . Mijn vluchttas maakte ik klaar, de avond voordat  ik naar het ziekenhuis ging. Het leek mij heel leuk om te laten weten , wat ik allemaal in mijn vluchttas had zitten. En of het wel nuttig was of toch niet?

 1. Twee setjes kleding voor de baby

  Dit staat bijna op alle lijstjes voor het inpakken van je vluchttas. Heel handig , want ik had een setje in maat 50 en in maat 56. Uiteindelijk had hij maat 50 nodig , wat ik van te voren niet had verwacht.  Ik ging eigenlijk uit van maat 56.   Een setje bestond uit;  een rompertje  (met korte mouw) , lange mouwen shirt , broekje , sokjes en een muts.

 2.  Kleding voor tijdens de bevalling

  Voor tijdens de bevalling had ik een heel lang groot nachthemd/shirt aan. Het rekte ook wel goed mee , voor als ik borstvoeding ging geven.  Ik vond dit heel fijn, het is lekker lang waardoor je je toch wel bedekt voelt . En tijdens de bevalling kan het makkelijk omhoog.

 3. Kleding voor in het ziekenhuis na de bevalling

  Na de bevalling mag je jezelf opfrissen . En het is wel zo fijn om schone makkelijke kleding bij te hebben. Omdat ik toch de heletijd in mijn kamer bleef en er geen mannelijk personeel kwam , had ik gewoon een joggingsbroek en een shirt aan .
  Toen we naar huis gingen deed ik daar gewoon mijn abaya overheen.

 4.  Ondergoed voor na de bevalling

  Ik had al overal gelezen dat je vooral niet te klein ondergoed moet meenemen.  Er gaan immers grote verbanden in na de bevalling.  Dus ik nam gewoon grote boxershorts mee en dat is ook meteen tip. Die zijn warm en groot , dus perfect voor na de bevalling.  Voedingsbh’s , ook heeeel handig voor de borstvoeding. Je hoeft alleen een klikje los te maken i.p.v je hele bh.

 5. Wikkeldoek / Omslagdoek 

  Deze was handig voor toen we naar huis gingen. Ik had wel een soort van voetenzak voor in de maxi cosi , maar die was nog zo groot dat de wikkeldoek er ook nog overheen moest. Dus dat was wel heel handig .

 6. Dikke sokken

  Op verschillende websites las ik over het nut van die dikke sokken. Je kan het na de bevalling koud krijgen . En dan vooral bij je voeten. Dus had ik ze meegenomen.  Ik kan me niet herinneren dat ik het koud had  , en had ze ook niet gebruikt . Maar dit kan natuurlijk per persoon verschillen .

Maar ….er ontbrak ook wel wat !  Achteraf waren er twee dingen  die toch wel handig waren geweest.

 • Pantoffels/slippers 

  Jaaaa die had ik écht mee moeten nemen.  In de nacht tijdens de bevalling moest ik van de ene kamer naar de andere en dat is toch wel wat prettiger met iets aan je voeten.

 • Toilettas met verzorgingsspullen , tandenborstel en tandpasta. 

  Helemaal vergeten! Mijn tandenborstel en tandpasta vond ik het ergst. Mijn man was dan ook die twee dingen gaan kopen.  Gelukkig was het centrum niet ver van het ziekenhuis vandaan. Dus hij kon die dingetjes halen.  Maar echt , na de bevalling wil je jezelf opfrissen en dan zijn verzorgingsproducten wel heel handig.

Voor iedereen is dit natuurlijk wel een beetje anders. Maar ik vond het wel fijn om dit soort lijstjes te lezen , omdat ik niet wist wat er allemaal belangrijk was.  En je ziet veel overeenkomsten tussen mama’s  . Dus ik hoop dat jullie hier ook wat aan hadden ! ♥
Laat me weten wat jij in je vluchttas had , of wat jij echt heel belangrijk vond!  Laat een reactie achter ♥

Liefs,

Ummi Omar

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s