baby·mama

Wat ik zo leuk vond aan het zwanger zijn ♥

Lieve lezers,

Het zwanger zijn , voor mijn gevoel nog zo kort geleden. Maar we zijn alweer 9 weken verder. Wat vliegt de tijd . Tijdens mijn zwangerschap was ik de laatste weken af aan het tellen en nu zijn de dagen zo om!   Toch mis ik het zwanger zijn soms wel.  Ik ben Allah subhana wa ta3ala heel erg dankbaar , dat ik een kindje heb mogen krijgen. Mijn zwangerschap verliep ook super alhamdoulilah ( daarover komt nog een blog ) , en ik heb daarom een aantal dingetjes die ik zo leuk vond aan het zwanger zijn en graag met jullie wil delen.

 •  De baby voelen bewegen in mijn buik

  Ik denk dat heel veel mama’s dit als een van de leukste dingen beschouwen . Het begint heel twijfelend ” Zijn dit mijn darmen ?” ” Is dit wel echt de baby? ” . Maar op gegeven moment voel je echt het verschil en zijn die momentjes onbeschrijfelijk speciaal.  Je hebt nog totaal geen idee van hoe hij eruit ziet , en het besef dat er een baby in je buik groeit is ongelofelijk.  Ik legde dan me hand op mijn buik  en dan  voelde ik die trapjes tegen mijn hand aan komen , wat genoot ik van die momentjes . Je maakt contact met je kindje en dat is zooo mooi ♥ .

 • Het uitkijken naar iets heel moois

  Vanaf het moment dat je die positieve test in je handen hebt begint het verlangen . Het verlangen naar het moment dat je je kindje in je armen kunt nemen.  Negen maanden lang wacht je .  Als ik me even niet lekker of fijn voelde , dan vrolijkte dat mij die gedachte echt op!

 •  De groeiende buik

  Alles word strakker , ik paste een heleboel niet meer maar het groeien van die buik is wel iets heel speciaals. Je ziet dat er echt een kindje in je buik groeit. En ik voelde me daardoor nog meer zwanger ( misschien heel raar maar toch hihi ).  Tijdens mijn zwangerschap legde ik mijn hand vaak op mijn buik  en die tik had ik de eerste week/weken na de bevalling nog, beetje gek maar waar .

 •  De voorbereidingen

  Het kopen van die schattige babykleertjes , het zoeken naar een leuke kinderkamer en rondkijken voor een kinderwagen . Die dingen waren natuurlijk super leuk . Alles met het onderwerp “baby” was interessant. Ik zocht ook van alles op , op het internet.  Van bevallingsverhalen tot borstvoeding tips . Die voorbereidingen zijn gewoon heeeeel leuk .

 • De echo’s

  Ik keek iedere keer uit naar de echo. Het zien van je kindje in de buik is heel bijzonder. Het geeft in het begin die extra bevestiging , omdat je dan nog zo weinig ziet en voelt vanaf de buitenkant . Op gegeven moment zie je steeds meer die vormen van een echt mensje,  die ontwikkeling is zo mooi. Subhana Allah.

 

Dit waren vijf mooie en leuke dingen aan het zwanger zijn. Waarschijnlijk  ben ik iets vergeten, maar deze in ieder geval zeker!   Wat vinden  jullie de  leuke dingen aan het zwanger zijn?   Laat een reactie achter ♥

Liefs,

Ummi Omar♥

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s