baby·mama

Mijn baby musthaves van de eerst 2 maanden ♥

Lieve lezers,

Iedere mama heeft wel haar musthaves voor haar baby . Ik vond het tijdens de zwangerschap heel fijn om dat soort lijstjes van anderen te lezen. Zo wist ik een beetje wat nou echt belangrijk kon zijn en wat ik dan kon gaan aanschaffen .  Je  ziet vaak veel overeenkomsten tussen mama’s en dan zal het ook wel echt belangrijk zijn. Natuurlijk zitten er ook producten tussen die voor mij persoonlijk onmisbaar zijn en voor een ander niet. Maar het leek mij toch heeel leuk om mijn musthaves (tot nu toe ) met jullie te delen ♥.

 1.  Hydrofiele luiersJaaaaaa dat is echt waar. Tijdens mijn zwangerschap snapte ik niet waarvoor die dingen nou waren. Maar nu weet ik wel beter. Ik gebruik ze voor het badderen ( om je baby mee af te drogen ) , ik leg er een op het aankleedkussen en in de box ( omdat hij soms nog wat melk kan spugen ) ,  ik neem ze mee als ik weg ga  ( bijvoorbeeld voor het verschonen ) . Je kunt ze werkelijk voor bijna alles gebruiken.  Dus die kun je echt voldoende aanschaffen. Krijg je geen spijt van.  Ik kocht ze bij de Prenatal en de Hema in van die 6 packs , heel handig .
 2.  BillendoekjesDie vliegen er echt doorheen  . Wij kochten een grote mega-verpakking in de aanbieding en dat was geen miskoop. Baby’s poepen nou eenmaal best veel , dus ben je echt aantal keren per dag aan het verschonen. En dus ook die billendoekjes aan het gebruiken.  Daarnaast gebruik ik ze ook wel is om een vlekje mee weg te halen , of de tafel even snel mee af te doen . Heeeel handig dus , die billendoekjes .
 3. Mond/spuug doekjesOok deze doekjes gebruik ik super veel. Ik had er eerst maar een paar, en ik heb er al heel snel een aantal bijgekocht . Wat het woord al zegt,  ik gebruik ze als hij spuugt  of ik leg het op mijn schouder en laat hem een boertje laten. Je kunt ook die hydrofiele luiers daarvoor gebruiken, maar spuugdoekjes zijn net wat dikker en kleiner , wat ik zelf fijner vind in het gebruik.  Ik heb ze van badstof , dus je kan ze ook nat maken en even iets mee af doen.
 4.  Omslag/wikkel doekDeze doeken zijn gewoon heel handig om je baby lekker warm te houden. Bijvoorbeeld , als ik naar het consultatiebureau ga  en ik moet Omar uitkleden , dan wikkel ik hem lekker in zo’n doek. Maar ook voor als je hem lekker vast hebt op de bank en je wilt hem lekker in wikkelen.  Soms vinden baby’s het lekker om strak ingewikkeld te worden , waardoor ze dat gevoel van in de baarmoeder weer een beetje terug hebben  en dus lekker kunnen slapen . Ik gebruikte ze ook om over hem heen te leggen als hij in slaap viel in de box of  als extratje over de maxi-cosi. Kortom heeeeeeel handig!
 5.  Fijne verzorgingsproductenZelf gebruik ik zwitsal ,  ik had van mijn schoonzusje een mega mand met zwitsal producten gekregen , maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur. Zwitsal ruikt heeerlijk en ik ben er tot nu toe erg tevreden over. Hierna zou ik graag de nieuwe lijn van Etos willen proberen.  Ik merk zelf dat als ik Omar na het badderen goed insmeer met olie , dat hij minder last heeft van velletjes. Verzorging is ook heel belangrijk en daarom ga ik hier nog een aparte blog over schrijven.
 6.   BoxpakjesDeze pakjes zijn gewoon ideaaal. Althans , dat vind ik hihi .  Je bent heel snel klaar en het is makkelijk met het verschonen. Je hebt ze mét voetjes en zónder voetjes. Ik vind ze beiden erg fijn!   Hier komt nog meer over in een shopblog .
 7.  DraagdoekIk vind de draagdoek echt super handig. Als Omar onrustig is dan kan ik hem lekker dicht tegen mij aanhouden en dan valt hij vaak in slaap.  Daarnaast heb je lekker je handen vrij . Jij blij en baby blij . Zeker een musthave !♥

En natuurlijk heb je ook een ledikant nodig , een matras ,  luiers etc.   Maar deze producten heb ik er niet in meegenomen omdat dit vaak vanzelfsprekend is.  De producten die ik heb opgenoemd staan ook in de uitzetlijsten, maar deze waren voor mij echt onmisbaar.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. En hebben jullie nog tips, laat zeker een reactie achter ♥

 

Liefs,

Ummi Omar

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Mijn baby musthaves van de eerst 2 maanden ♥

 1. Wa aleikum salaam wa rahmatoulahi wa barakatou Ummi ‘Omar,
  Een handige lijstje, die ik in mijn hoofd aanvink. Baarak Allahou fiki!
  Zelf heb ik weleda producten aangeschaft, maar ik ben ontzettend benieuwd naar hoe je het etos eigen merk gaat vinden! Hoop dat je er een reviewt over schrijft,- ik ben erg benieuwd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s