Uncategorized

Borstvoeding ♥

Lieve lezers,

Borstvoeding,  iets wat ik heel bijzonder en mooi vind.  Een heel hecht moment met alleen mijn baby  en ik . Omdat ik dit onderwerp heel interessant vind, wil ik graag mijn ervaring  met jullie delen ♥ .

Tijdens mijn zwangerschap was ik er al van overtuigd , ik wilde mijn baby borstvoeding geven.  Maar wat ik niet wist,  is dat er veeeel meer bij komt kijken dan alleen de borst in je baby’s mondje krijgen.
Ik begon me al wel wat te verdiepen in het geven van borstvoeding. Op http://www.borstvoeding.com ( echt een mega aanrader m.b.t. borstvoeding!)  kan je er echt van alles over vinden.  Tijdens het lezen kwam ik er dus achter dat het niet altijd zo 123 gaat.
Tepelkloven, borstontstekingen  , dat wist ik allemaal niet!    Toen begon ik me wel een beetje zorgen te maken.  Wat nou als het niet lukt?    .   Maar gelukkig stelde veel mensen in mijn omgeving mij gerust , en zeiden dat je altijd nog een lactatie-deskundige kon inschakelen.

Toen ik bevallen was, hadden ze hem meteen aangelegd. Dit lukt niet helemaal , hij hapte niet goed.  Waarschijnlijk omdat hij toch met 37 weken geboren was , kon het daar aan liggen. Sommige baby’s hebben dan die techniek nog niet helemaal door.
Maar we bleven natuurlijk proberen!  Toen we op de kamer lagen hebben we het weer geprobeerd , maar helaas  hij hapte nog steeds niet goed door. Hij hield zijn tongetje naar boven.  De verpleegkundige probeerde het samen met een fingerfeeder ( soort spuitje waar ze melk in doen ) , maar ook in combinatie met dit  kon hij niet goed happen.
Later op de dag , met de avond verpleegkundige , weer geprobeerd maar het happen bleef lastig. Omdat hij toch voeding moest krijgen , gingen we afkolven en kreeg hij de melk d.m.v. een flesje.  Ik vond dit achteraf jammer.   Ze hadden beter nog iets anders kunnen proberen  zoals een tepelhoedje ( kom ik later op terug ) .  Baby’s kunnen namelijk dan gaan wennen aan een flesje . Tevens krijgen ze via  het flesje een hele stroom melk en dat vinden ze fijn.
Maarja, niets aan te doen.  Het was ook belangrijk dat hij zijn voeding kreeg. Alhamdoulilah .
Toen we naar huis mochten, meteen de kolf daar gehuurd en mee naar huis genomen.

Onderweg naar huis zat ik er wel mee , maar ik bleef positief. De verpleegkundige zei dat het waarschijnlijk gewoon even zou duren.
De kraamzorg kwam en vroeg  over de borstvoeding. Nou ik vertellen dat het nog niet helemaal lukte en dat we moesten gaan kolven. En toeeeeeen,  jaaaaa , kwam zij met een ander idee; HET TEPELHOEDJE.  Ik had er nog noooit van gehoord. Maar in ieder geval kon hij dan bijna direct vanuit de borst drinken.   En dat lukte!! .  Hij dronk super goed met het tepelhoedje!  Ik was suuuuper blij .  Waarom hadden ze dit niet in het ziekenhuis verteld?
Maakt niet uit!  Het lukte nu  met het tepelhoedje.
Natuurlijk hoopte ik wel dat hij zonder kon gaan drinken. Gewoon direct van mijn borst. En ik had gedacht dat dit binnen paar dagen wel zou gaan lukken.  Maar ondanks het iedere keer zonder te proberen, lukte dit nog niet.  Af en toe had hij het door, maar dan liet hij weer los.

Nu,   bijna 2 maanden verder,  drinkt hij nog steeds met tepelhoedje maaaaaar gaat het steeds beter . Af en toe lukt het hem zonder te drinken en ook steeds langer. In shaa Allah drinkt hij binnenkort helemaal zonder.  Maar tot die tijd blijven we het iedere keer proberen. EN ben ik al super dankbaar dat ik borstvoeding kan geven, alhamdoulilah.

Wat ik nog wel wil vertellen is dat ik geen lactatie deskundige heb laten kijken. Hier zit ik soms nog wel mee. Misschien had ik dit wel moeten doen? En misschien ga ik dit nog doen.  Als ik dit wel ga doen, en ze is geweest dan zal ik dit zeker met jullie delen.

En heb jij nog tips voor mij , laat zeker een reactie achter !

Liefs,

Ummi Omar

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s