mama

Mijn kraam week

Lieve lezers,

Het leek mij heel leuk om eens mijn ervaring te delen betreft de kraamweek.   Eerlijk gezegd had ik me er helemaaaal niet op voorbereid.  Ik had niet verwacht dat ik al met 37 weken zou gaan bevallen en dus liet ik het maar over me heen komen.

Toen we thuis kwamen van het ziekenhuis kwam al snel de kraamzorg.   Ik voelde me eigenlijk al best wel goed.  Maar volgens de kraamzorg , moest ik wel veel rust nemen.  Dit vond ik best moeilijk . Ik was zo blij dat de kleine eindelijk lekker bij ons in huis was na al die maanden wachten ,  het leek alsof ik daardoor extra energie kreeg. In ieder geval kon ik niet goed slapen overdag.

Ik had niet veel kraamzorg genomen , omdat het ons eerste kindje is , en ik dacht wel veel zelf te kunnen doen.   Wat ik het belangrijkste vond aan de kraamzorg, is dat zij me zouden helpen met borstvoeding.   Die klusjes in huis vond ik echt veel minder belangrijk en dat had ik ook aangegeven.  Ik vond dan ook dat de kraamzorg daar ook echt gehoor aan had gegeven.

Qua bezoek  was het heel goed te doen.  Omdat ik me zo fit voelde  kon ik dat ook goed aan.  Natuurlijk zaten er niet uren achter elkaar mensen in huis, maar er kwamen  zo om de dag wel familie of vrienden kijken.  Het is zo lief , dat iedereen zo met je mee leeft en ook zo enthousiast  is . Geeft mij echt een fijn gevoel !

Verder is het natuurlijk wel echt even wennen maar het gaat ook wel vanzelf.   Je kunt je niets anders meer voorstellen.  Je hebt nu zo’n grote verantwoordelijkheid .  En zoveel liefde voor dat kleintje .   Als hij dan even wakker is , geniet ik er helemaal van . Die poepluiers verschonen hahaha , geweldig. Dat het eruit spoot .   Het eerste badje , waarbij ik super bang was dat ik hem niet goed vast had.

”Ik had wel de eerste dagen  , dat als ik terug dacht aan de bevalling dat ik emotioneel werd .  Het was zo’n mooie ervaring  om hem eindelijk vast te kunnen houden.   Het besef dat hij al die tijd in mijn buik heeft gezeten, die schopjes gaf en draaide.  Van een millimeter in het begin tot een baby   met alles erop en eraan .  Subhana Allah.    Het is een geschenk.”

Toen de kraamzorg na de 7e dag weg ging, voelde het best apart. Ik ging het vanaf nu allemaal zelf doen.   Tuurlijk kon ik wel terecht bij het consultatiebureau maar toch. Het combineren van het huishouden en de zorg van een kindje lag nu helemaal bij mij.  Ik keek hier erg naar uit. Maar het voelde wel vreemd , dat ze nu echt weg was.

Kortom , ik heb de kraamweek als heel fijn ervaren.  Ik heb Omar leren kennen,  veeeeel geleerd qua verzorging. Ik was zooo gelukkig , dat ik amper echt echt rust heb genomen. Maar dat kwam de dagen daarna vanzelf.  Je krijgt een ritme en dan tank je wel bij.

Ik kijk er met een bijzonder gevoel op terug ❤

 

 

 

 

Advertenties

4 gedachten over “Mijn kraam week

 1. Lieve Ummi Omar,

  Allereerst heel leuk dat je graag andere inspirireert! Je blogs zijn heel leuk om te lezen omdat je deze met gevoel typt. Kijk er erg naar uit om je andere blogs te lezen.

  Veel typ plezier en ga lekker door met hetgeen wat je leuk vindt!

  Heel veel liefs
  Een trouwe lezer xxx

  Liked by 1 persoon

 2. Assalaam ou aleikum wa rahmatoulah lieve Umm ‘Omar,

  Het was bijzonder jullie te mogen bewonderen in de kraamperiode! ‘Omar was (en IS) prachtig, en jij ook. Wat was het mooi en bijzonder hem dan eindelijk in dat ledikantje te mogen bewonderen… Allahouma baarik lahoe, ameen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s